by
on
under
Permalink

Satsa på ett snyggt yttre

husfasad_70759966

Har du hus och börjar det bli dags att fixa till fasaden? Att hålla efter fasaden på en byggnad har många fördelar, och med rätt kunskap och planering så blir det dessutom ett hållbart och kostnadseffektivt projekt. Det gäller att använda rätt tekniker och material och att man genomför åtgärderna i rätt tid. Är man för sent ute kan det redan ha uppstått skador som kräver större insatser.

Mer än ett snyggt yttre

Att hålla efter och sköta om fasaden på huset gör förstås att det ser välskött, snyggt och prydligt ut. Bara det gör det givetvis värt att lägga ner tid, pengar och engagemang. Men om man bortser från det så är det dessutom viktigt för att inte huset ska förfalla och att exempelvis fuktskador ska uppkomma. När det har gått för lång tid, eller om man använt material av sämre kvalitet, så släpper den fuktspärr som ska skydda fasaden och fukten kan krypa in mot husets inre som följd. Det innebär att förruttnelse, mögel och andra tråkigheter kan komma som ett brev på posten.

Planera och ta hjälp om det behövs

Planera i god tid då fasadrenoveringar kan dra ut på tiden. Det är viktigt att man är noggrann med grundarbetet för att resultatet ska bli bra och bestående. Om du inte upplever att du har tid eller kunskap så kan det vara bra att anlita hjälp för åtgärderna. Kanske kan du genomföra en del av arbetet på egen hand, för att sedan ta hjälp av ett proffs. När fasaden är som ny är det dags att göra den sista finishen som lyfter helheten. Det kan handla om fasaddekor, en snygg fasadsiffra eller vackra blomsterarrangemang som hänger under fönstren. Ytterbelysning är en annan detalj som ger ditt hus ett helt nytt yttre!

Välj färg som håller

Det kan vara frestande att välja en budgetvariant av fasadfärgen eftersom det går åt många liter. Men i längden lönar det sig definitivt att hålla sig till färg av god kvalitet. Dels kommer du se resultatet med dina ögon, men du kommer heller inte behöva måla om på många år och bra färg förhindrar att fukt börjar tränga in.

Posted in |