by
on
under
Permalink

RUT-avdraget – hur mycket kan man dra av?

Successful cleaning people teamwork

På senare tid har allt fler personer börjat använda sig av RUT-avdrag. Många menar att du kan spara in väldigt mycket pengar genom att göra avdrag för t.ex. städtjänster, medan andra är mer skeptiska till konceptet. På Comriser.se kan du bland annat läsa om hur mycket du kan spara med hjälp av RUT-avdrag. Hur mycket du sparar beror förstås även på hur högt lån du har på din bostad. Om du t.ex. har ett bostadslån på 1 miljon kr och du tjänar runt 25 000 kr i månaden kan du göra ett avdrag på så mycket som dryga 38 000 kr för tjänster där RUT-avdraget gäller. Om du tjänar mer än så varje månad kan du få ett ännu större avdrag på dina hushållstjänster.

För att se korrekta uträkningar och förstå hur mycket just du kan komma att tjäna in på t.ex. städtjänster kan du kika in hos Assista, ett företag som utför städtjänster. Genom att ta en titt på deras priser kan du klart och tydligt se att det är förmånligt att dra nytta av RUT-avdraget när du anlitar tjänster som städ. Med hjälp av prislistan kan du dessutom jämföra hur mycket du kan dra av beroende på hur ofta du anlitar någon för att städa ditt hem.

Compricer skriver också att Skatteverket kommer att införa extra granskning för RUT- och ROT-avdrag år 2015. De anser nämligen att det lämnades in många felaktiga uppgifter under år 2014. Detta har i sin tur lett till en del skattetillägg. Det är med andra ord en god idé att läsa igenom uträkningar för städtjänster, och andra hushållstjänster, innan man gör sina avdrag för att se till att allt blir rätt.