by
on
under ,
Permalink

Projekt för hus & hem

Finns det något mer tillfredsställande än att förnya hemma. Det kan handla om allt från stora genomgripande projekt som att flytta en vägg, bygga nytt kök eller göra nytt badrum, till lättare saker som att tapetsera eller måla om. Ja, faktiskt kan det räcka med att möblera om, eller sätta lite ny färg eller mönster på soffkuddarna, för att hemmet ska kännas som nytt. Vissa saker gör man enkelt själv, medan andra saker kan kräva lite djupare kunskap, och då gör man kanske bäst i att hyra in en firma till hjälp. Detta är inte minst viktigt då det rör el, vatten och tätskikt.

Men ibland drabbas man av idétorka. Man vet att man vill förändra, men inte hur. Då kanske man behöver lite tips. Vår klara favorit i artikeln, och som inte behöver vara så svårt, är att göra en fondvägg av panel. Så enkelt, och ändå så stor förändring. Sedan är det ju lätt att förnya hemmet nästa år igen genom att helt enkelt sätta ny kulör på väggen.

Ett annat projekt som alltid är lika aktuellt är att göra om i hallen. Nya krokar, ny färg och ny förvaring gör alltid susen. Om golvet känns slitet, och behöver bytas, så passa på att lägga lite extra på val av material. Det ska vara slitstarkt och tåligt och när man ändå är igång, varför inte passa på att lägga ett värmegolv, till exempel något från Flooré, som även finns som gör-det-själv-kit. Vi skulle dock rekommendera att ta hjälp med inkopplingen, och med ROT-avdrag så blir det mycket överkomligt.

Så det är väl inte så mycket att fundera på. Trots allt är det en liten startsträcka, så börja redan idag att fundera på färger, material, möblering och så vidare. Finns det tjänster som ska beställas, är det ju dessutom bra att vara ute i god tid, dels för att det kan vara väntetider, dels för att fackmannen ofta har bra tips att komma med redan under planeringsstadiet.