by
on
under ,
Permalink

Nu börjar trädgårdsarbetet

Sommaren breder ut sig med stormsteg och även fast vi bor i ett avlångt land så blir det sommar även längst upp i norr. Södra delarna kanske redan har fått känna av sommarens värme ett tag. Nu börjar trädgårdsarbetet på allvar. Har man hus så oftast så tillkommer det en tomt som man gärna vill ordna till så bra som det bara går.

Intresset för trädgården

Vissa har större intresse för trädgård än andra. Även om du kanske inte har ett jätteintresse så finns det enkla metoder för att få det relativt mysigt i trädgården. Plantera växter i krukor så blir det betydligt enklare att sköta om. Skaffa pallkragar och gör odlingsbäddar som du på hösten enkelt kan plocka undan för vintern. På nätet så hittar du fröer och lökar du kan beställa hem för det du vill odla i din trädgård. Om du skulle vilja odla potatis men inte orkar med ett helt potatisland så kan du odla detta i en hink. Då kan du få färskpotatis till midsommarens sill.

Olika rum i trädgården

Skapa rum för njutning i din trädgård. För att du ska kunna utnyttja din trädgård maximalt så kan du skapa olika platser i din trädgård där du kan slå dig ner för en stunds avkoppling. Det behöver inte alltid vara så märkvärdigt utan det kan räcka med att ställa ut två trädgårdsstolar och ett litet bord någonstans i din trädgård. Det går också att bygga upp med enkla tak som en pergola för att märka ut var rummet är i trädgården. Är du händig så kan du bygga med tryckimpregnerat en upphöjnad som en terrass på utvald plats.