by
on
under ,
Permalink

Dags att rensa i trädgården – tips för att skapa en fin trädgård

Trädgården är en plats att längta till. Att sitta i skuggan av ett träd och se surrande humlor dyka ner bland blommorna är som medicin för själen. Så länge du inte ser ogräs sticka upp mellan trädgårdsplattorna eller mördarsniglar i grönsakslandet, det vill säga. Hur blir du av med ogräs? Hur bekämpar du ohyra?

Rensa ogräs och ohyra

Att komma hem från semester till en övervuxen kan vara lite jobbigt. Gräsmattan ser bortglömd ut, blommorna i rabatten döljs av ogräs och i grönsakslandet så har de efterlängtade godsakerna angripits av mördarsniglar. När dessa sniglar väl har bestämt sig för att flytta in så kan det vara svårt att bli av med dem. Att varje morgon och kväll gå en runda och samla in sniglarna tar sin tid och är dessutom inte så trevligt. Idag finns det flera olika typer av snigelmedel som kan hjälpa dig.

Dela upp trädgården

Att rensa i trädgården tar lite tid och ett trevligt tips är att först göra i ordning en liten hörna där du kan vila din rygg och ben. Sköna pauser gör det lättare att ta itu med rensande och bekämpandet av ohyra.

Dela upp trädgården antigen fysiskt eller indelat i växtslag och gå sedan över en sektion i taget. Exempelvis så kan du fokusera dig på altanen eller på rosorna i din trädgård. En frisk välmående ros är inte bara vacker utan också mer motståndskraftig. Så att sköta om sina rosor är det bästa sättet att bekämpa ohyra.

När du väljer rosor och andra växter så är det bra att fundera på om sorten är mottaglig mot vissa sjukdomar. Om du ska placera en ros på en fuktig plats så kan du leta efter en ros som är extra motståndskraftig mot svampsjukdomar.