by
on
under ,
Permalink

Att förbereda sig inför flytt

Börjar det bli dags för en flytt? Då kan du läsa vidare. Oavsett av av vilken anledning man står inför en flytt så kommer det bli en tidskrävande process. Att flytta blir ofta ganska stressigt och det blir svårt att få tiden att räcka, vi tänkte därför prata lite om hur man kan spara tid och göra flytten lite mer bekväm.

Göra allt själv eller anlita flyttfirma?

En flytt innebär ofta en hel del arbete, främst bärande. Det går utmärkt att göra själv ifall man har tid och kan ordna hjälp med att bära och frakta alla prylar. Det kommer däremot att kosta både tid och energi. I vissa fall så har man inte möjlighet att skaffa hjälp eller så kanske man inte har tillgång till ett fordon att frakta sina ägodelar i, då kan det vara dags att börja fundera på att anlita en flyttfirma som kan hjälpa med detta. För att försäkra dig om att allt går som planerat så bör du boka ett datum i god tid.

Packa smart

Vill man göra sig själv en rejäl tjänst så bör man se till att packa smart. Det vanligaste misstaget man gör är att man bara proppar ner allt möjligt i massa kartonger och sedan gå vidare till nästa uppgift, det kommer visserligen fungera men kommer bara att generera mer jobb när det väl ska packas upp. Det bästa man kan göra är att märka upp flyttkartonger efter respektive rum och sedan packa därefter. Då hamnar allt i rätt rum redan från början när det är dags att packa upp i det nya hemmet. För att göra bärandet mindre jobbigt så bör du även ta med vikten i dina beräkningar. Istället för att slänga ner alla tunga saker i samma låda så försök att sprida ut dem istället. Det är bättre att det är relativt jämn vikt på flera lådor än att vissa blir så tunga att de knappt går att bära. Det är inte ovanligt att ryggen tar skada av just denna typen av jobb och det slipper man ju helst.