by
on
under
Permalink

Anlita hemstäd – hur det fungerar

städa man _306279104

En liten vardagslyx som blivit tillgängligt till nästan alla är möjligheten att få hjälp med städningen i hemmet. För den som är nyfiken och vill veta mer, kan vi gå igenom hur det fungerar när man anlitar städhjälp.

Det första vi kan prata om är priset. Vad det kostar skiljer sig mycket från stad och företag. Priset kan också vara annorlunda eftersom det innehåller fler och mindre moment. Men i grunden kan man säga att det kostar runt 100-200 kronor i timmen, efter RUT-avdrag. Priserna man ser på hemsidorna är menad att locka kunder, så där har man oftast redan dragit bort RUT-avdraget så man ser vad man egentligen betalar för tjänsten.

Priserna kan också skifta beroende på vilken typ av städhjälp man vill ha. Det finns vanligtvis tre alternativ: hemstädning, storstädning/flyttstädning och städning för företag. De som är mer engångsuppdrag brukar kosta lite mer.

Efter man har skrivit på en passande offert får man också bestämma vilka tider som städarna ska komma. Vissa vill vara hemma när städarna kommer, andra föredrar att städning blir av medan man är på jobbet. Om man behöver lämna ut nycklar skrivs det alltid papper och man har alltid rätten att veta vilka och hur många som har tillgång till hemmet. För det mesta brukar man det vara samma personer som kommer hem till en varje gång, eftersom det känns tryggast för kunden.

Se också över vilka garantier som lämnas, det ska alltid vara garanti på arbetet som utförs. Om du inte är nöjd ska du genast kontakta städfirman och förklara situationen så de kan lösa det.