by
on
under ,
Permalink

Akut renovering

Har det blivit dags för akut renovering, kanske så har något sprungit läck eller något som är viktigt för husets uppvärmning eller liknande. Det kommer för det mesta olägligt då kanske ekonomin är ansträngd och svårt att få det att gå ihop.

Det kanske inte var så länge sedan förra renoveringen och hela rotavdraget är använt, så att renovera nu igen kommer att kännas i privatekonomin. Möjligheterna finns ju att låna om inte det finns resurser till saker som måste ordnas. Se till att planera noga och lägg en budget så det inte kommer att kosta mer än nödvändigt, finns det saker ni kan göra själva för att spara en slant gör det. Fråga även vänner, familj och bekant om dom kan ställa upp och hjälpa till om inte som barnvakt så ni hinner göra något själva.

Ordna med det viktigaste, det kan vara svårt att prioritera men saker som kanske är mindre nödvändiga än andra kan få vänta till en annan månad när det finns mer pengar att stopp in i en renovering. Se om du hittar en bra och billig hantverkare. Prata även med hantverkaren om att kanske få fakturan på 30 dagar netto på det arbete som utförs. Det mesta går att lösa på ett bra sätt. Det kan vara en knivig situation man hamnat i, men om man är ärlig och berättar som det är så kan det bli en bra lösning på det hela.